* Do’s & Don’ts *

DON’TS

kezdem is a rosszal (hogy gyorsan túlessek rajta és szerencsére csak egy ilyen van): ne menjetek az Almáriumba!
csak magamnak köszönhetem, de elcsábultam. bíztam benne, hogy egy költözés meg 3 év csak jelent valamit.. hát nem. az Almárium nekem még mindig az a hely, ahova never ever again. bár a beltér kellemes, az élő zongorajáték jó aláfestő (csak ne ülj közel, mert akkor talán túl hangos) és még házi teknős is sétál az asztalok között (ami szupercuki), de a miliő ellenére az ellenállásomnak van négy fő oka:
DIÓKÉREGBEN SÜLT SERTÉSSZŰZ, CUKKINI SALÁTA – nos, ez még nem is lett volna olyan rossz, ha a 2 szelet húsnak nem lett volna eltérő íze, azonban az egy tányéron jelentkező minőségi eltérés sehol sem tetszik.
BÁRÁNYRAGULEVES TEJFÖLÖS TÁRKONYHABBAL – maga a leves nagyonátlagos , viszont a tálalás nem volt túl guszta az elfolyó habbal a tányér szélén. összességében totál semmilyen.
ROSÉ KACSAMELL KARÁCSONYI SÜTŐTÖKÖS HÁZI METÉLTTEL – első látogatásom alkalmával is a kacsamell volt a legérzékenyebb pont és sajnos azóta sem sikerült feljavítani. pedig nem értem, mert kacsamellet még én is tudok gond nélkül sütni, igazán nem akkora kunst. ez a mell hol nyers hol túlsült, ezáltal minősége is megkérdőjelezhető, a sütőtökkockák ízetlenek, a széles metélt pedig bolyhosra főtt. nagyjából a felénél abbahagytam az étkezést, mert nem volt értelme folytatni.
EPRES RICOTTÁS PANNA COTTA – ha mindez nem lett volna elég, a desszert önmagában hazavágta az egész vacsorát. komolyan mondom, ilyen panna cottával még nem találkoztam.. sem ízre, sem állagra. nem tudom mikor készült és mióta állt a hűtőben, de annál kiábrándítóbb nincs, mikor egy megkeményedett és gyümölcstől elszíneződött kérgen vágod át magad. a ricotta eleve kényes alkotóelem egy selymes, lágy szerkezetű tejszínes desszertnél, éppen ezért sokkal jobban oda kellene figyelni rá.
nemtörődömség, unottság, fásultság érződik mind atmoszférában, mint a menüsorban. kicsit hihetetlen számomra, hogy ezek az életek képezik egy “repeta menü” részét, tehát hogy valóban ezek lennének a közönségkedvenc fogások.. mit esznek az emberek, hogy nekik ez ízlik???
szerintem ez így egyben, a borsorral együtt, 5900-ért, sehol sincs ár-értékben és amilyen bizakodva érkeztem, a jó társaság ellenére annyira nem fogok ide többet visszatérni.

DO’S

BITE bakery café
régóta szemezek vele, de a Nyugati nagyon nem esik útba, most is fél-spontán postalátogatás miatt került rá először sor.. és azt kell mondjam, jobb mint a Cserpes!
a kirakatban készülnek a finomságok, ezért már az utcán sétálva is meg lehet kívánni azokat. jellemzően a tekercseket hypolja a nép, én azonban a BACONOS SAJTOS PERECET, a PITÉKET és a MÁLNÁS CSAPOLT JOGHURTOT ajánlom.
árban teljesen rendben van és ha hozzávesszük a minőséget, akkor mindenképp megéri. még nem tudom hogyan, de szívesen rendszeresíteném reggelik – vagy gyors elvitelesek – színteréül.

A Séf utcája
ha valaki a reggeli után kiadósabbra vágyik, akkor egyértelműen Bíró Lajos újraértelmezett hentesüzlete a nyerő. hazánkban amúgy is nagy kultja van a talponálló étkezésnek, ezt félig művészi szintre emelve és megtoldva egy pho-s nénivel, csak telitalálat lehet.
tetszett a feeling, a zárásközeli piacot belengő határozott irányú illatok, a SZÉKELYKÁPOSZTA állítólag the best ever, én azonban a TOM KA-t kóstoltam (nagyon thai hangulatban voltam aznap). a kinti leves a benti adagokhoz mérten kiadós, szépen megpakolt és markáns ízesítésű, így bármennyire is kilóg a képből (nem), mégis szépen párosul.
van aki már túl van a teljes menü végigkóstolásán, nekem hely és időhiány miatt elaprózódik a tesztelés.. de mindenképp folyamatban van.

KIOSK Budapest
a rántott húsuk nagyonjó, de a sütik rohadtfinomak. bármikor beülni egy BOMBÁRA legjobb választás – amit megspékelhetjük akár egy MENTATEÁVAL is. a Bomba élőben jobban néz ki (ezért nem is próbálkozom fotóval), az íze pedig még annál is jobb. bár a Kiosk rendezvényeinek világa távol áll tőlem, a folyamatos fejlesztések és fejlődések mindenképp jót tesznek nekik és Budapestnek is.. vendégként pedig (reméljük) csak az élvezetek maradnak.

bónuszként pedig menjetek piknikezni! végre tavasz és napsütés, ez pedig az egyik legjobb időszak. mi legutóbb Tatabányára mentünk turul madarat nézni (igazi weirdo), majd a réten lecsót főztünk – mert az sokkal coolabb, mint szendvicset csócsálni. ennél több nem is kell, mert life is fun & food. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.