++awesome.movies.weekend++

BURNT

már a trailernél nyilvánvaló volt, hogy meg fogom nézni.. moziban. (ez van, gasztrofilmbuzi vagyok.)

a magyar cím kicsit erőltetett, Bradley Cooper egyre jobb (és/vagy egyre jobb szerepekbe nyúl bele), volt egy kis Lecsó érzésem, ami biztos csak a sok franciázásnak köszönhető, de a teljes mozit nagyon jól összerakták: adja a feelinget, nincs túlmagyarázva és persze rohadtéhes is lettem.

pont az a film, amit nézni kell, nem szövegelni róla. tetszeni fog és kész.

epilógus:
este még kimaxoltam a gasztroérzést és megnéztem végre a Guerilla Köche-t is.
bár Ázsia mindenképp aduász téma, elég felejthető dokufilmre sikeredett. nem is értem hogy gondolták, hogy 8 hónapnyi utazást belesűrítenek másfél órába: biztos le voltak korlátozva, hogy mit vehetnek fel és mit nem, viszont így kicsit félkész, elpazarolt, felszínes.

THE AGE OF ADALINE

szeretem azokat a filmeket, melyeknek van stílusa. bár a jelenben játszódik, de olyan gyönyörűen átvezették a látványvilágot egészen a XX. század elejéről, hogy azt hihetnénk kosztümös filmmel van dolgunk.. pedig csak a saját ruhatárunk nem stimmel. számomra az év egyik legjobb filmje (nem is értem mi tartott idáig, hogy végre megnézzem).. a színek, a hangulatok, az átszűrődő intellektus, az atmoszféra, az elegancia.. minden az utolsó részletig, teljesen magával ragadott.

a nyilvánvaló sztori mellett bennem az idő aspektusában is igencsak betalált: mihez kezdesz az időddel? mihez kezdenél, ha végtelen időd lenne? ugyanúgy elpazarolnád.. belefásulnál.. véget vetnél neki? vagy a rombolás és pusztulás helyett inkább építenéd magad?

idén nálam az idő lett a központi kérdés, így egy ilyen film is rengeteg gondolatot indít el.. megmozgat, inspirál és cselekvésre ösztönöz.

ez a másik pont az a film, amiről lehet beszélni, de inkább meg kell nézni!. akinek tetszett Benjamin Button, annak Adaline is szeretnivaló lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.