* Elysée Bistro & Kávéház *

Parlament. diplomata felvonulás. büdös franciák. na jó nem (de).. ennél azért sokkal jobb az Elysée.

mivel minden nap előtte megyek el, már igencsak kíváncsi voltam, hogy a szépen fotózott ételhangulatok és a tetszetős enteriőr mit mutat valójában. spontán szabadnapom pedig pont alkalmas volt egy ebédre.. és háromból kettő, na meg rendelni tudni kell.. ;)

nagyon tetszik a design, még ha a lámpaburákat leszámítva nincs is benne semmi formabontó-egyedi-wow (egyedül csak az a lila sok nekem kicsit). elsőre azt mondanám, hogy megvan a pesti Déryné, de nem akarok hirtelen összehasonlításokat tenni.
kifejezetten örültem, hogy ebédidőben nem volt tele.. és hogy nem szakadt az eső, bár annak is lehet egy végtelenül szentimentális hangulata (na majd egyszer).

a limonádémat nem én választottam, de a bazsalikomos-málnás verziót ajánlom.

mivel talán az utolsó nap erejéig még nyár van és meleg, ilyenkor pedig nem csúszik a három fogás, de a kettőt kevésnek éreztem, ezért leves-előétel-desszert lett a menü.

kezdésnek BORSÓKRÉMLEVES, KECSKESAJTOS TORTELLINI. na ez nagyon betalált. kellemes, friss, imádom a roppanós borsószárakat és a pont eléggé intenzív kecskesajttal együtt tökéletes.. talán csak pár plusz töltött tészta hiányzott belőle.

erős kezdés után az előétel kategóriából választott LECSÓ, MALACCSÁSZÁR csalódás. se nem lecsó, se nem császár malac, a krumplit sem teljesen értettem, a kis hagymakarikák meg ugyan intenzívek, de ütötték az összképet.

a desszertnél bevállalós voltam.. kockáztattam és nyertem, ugyanis a kávét csak folyékony állapotban szeretem, enni nemigazán, viszont az “ELYSÉE POHÁR” MÁLNA, KÁVÉ, FEHÉRCSOKOLÁDÉ szuperfinom. a pont megfelelő állagú krém, a szivacsszerű kávés piskóta ragacsossága, valamint a pohár alján elterülő málna együttese mosolygóssá tette a befejezést.

éppen csak túl a tesztüzemen(?) és biztos lesz ez még jobb is, de ha variálják és bővítik kicsit az étlapot, akkor tuti szerethető lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.