* Faszaládé *

:gyorsjelentés a belvárosból:

a Faszaládénak pont olyan az íze, mint a neve: buzis.

komolyan.. mi van az emberekkel, hogy egy kis ingyen-kolbásztól máris mélyre nyalnak és olyan kijelentések hagyják el a billentyűzetet, mint “nehéz lesz ezek után a piacon kolbászozni”? bár aki így gondolja, az kerülje is el messzire a piacokat meg henteseket, és tolja a fasza..ládét.

a belső design az aknakeresőre emlékeztet.. a csempével, számokkal és lámpaburaként használt gömblombikokkal együtt (nem rossz, de lassan már közhelyes).

a letisztult – és ha beindul a nagytermelés baromira füstszagú – talponálló szerintem csak egy újabb szösszenet az egytulajdonú belvárosi étteremhálózatban, ahol a szó nélkül eltűnt BaoBao és Laci!Pecsenye? helyett kellett valami új (ami igazából az Innio külön bejáratú kiterjesztése). biztos nem csak én érzem, hogy a tiszavirág életű helyek a belterjes közönség aktuális kiszolgálására szolgálnak, de amint elfogynak a körbenyáladzások, le lehet húzni a redőnyt, kibérelni egy eddig nem használt üzlethelyiséget, munkát adni ismét a belsőépítészeknek és “létrehozni” valamit, ami igazából totál ugyanolyan.. csak kicsit átcsomagolva.

az ötkerben lassan mindennek ugyanolyan íze lesz. bár előnynek számít, hogy a tulajdonos(ok) nem ma kezdték és egyértelműen felismerhető stílusjegyekkel dolgoznak, azonban ebből fakad a szóban forgó helyek hátránya, mivel az egyértelműség rányomja bélyegét a konyhára is.. idővel egymáshoz finomodnak, kívül-belül összekopnak, míg végül egy minden sarkon megtalálható összefüggő masszává válnak.
spontán vacsiként VÉRES HURKÁT toltam (sült almával és pirított fenyőmaggal), ami tényleg desszertnek hat a teljesen semleges és számomra jellegtelen ízegyüttesével. a kolbászok publikált fotók alapján nem győztek meg és sajnos a tesztnek szánt “hurka” sem, így függetlenül attól, hogy megnyitás első hetén vagyunk, inkább megvárom míg bezár és nyílik a helyén something different.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.