* Food Boutique *

karácsony előestéjén spontán vacsora keretében teszteltük az újonnan nyílt Food Boutique-ot. élvezem, hogy közvetlen környékünkön újra-újra izgalmas helyek nyílnak (az már más kérdés, hogy melyiknek van létjogosultsága és marad talpon). jelen próbálkozás azt hiszem a kedveltek közé tartozik, máris magas értékeléseket kapott és ha megfelelően marketingelik – valamint tartják a szintet -, gyorsan a köztudatba épül.

az ételek szépen tálaltak és nem mellesleg nagyon laktatóak.. egyetlen dolgot említenék meg hibaként (ami szerencsére kinőhető), ez pedig az időzítés. nem tudom, hogy tesztüzemben futnak, vagy már élesben megy minden, de az ételek tálalási idejét és párosítását érdemes lenne átgondolni. nálunk az egyik főétel együtt érkezett a levessel – ezt még akár hatékonynak is nevezném -, viszont a desszertem idő előtt az asztal közepén gőzölgött, ami nagyon nem jó.

vacsorapartnerem HALÁSZLÉvel kezdett, ami annyira gusztusosan került az asztalra, hogy ha nem tudnám, hogy halból van, simán megkóstoltam volna. állítólag az íze is nagyon rendben volt, akárcsak az én CSONTOS SERTÉSKARAJomé, ami vörös pestoval, pak choi-jal és rozmaringos krumplival érkezett. az első falatok után azt éreztem, hogy a szalonéttermek világában végre egy hely, ahol az ételeknek íze is van. a sertés remek volt, mind ízben, mind állagban, a pak choi-ból is normális mennyiség volt a tányéron – nem úgy, mint mondjuk a Spíler Shanghaiban (ja, hogy arról nem írtam?.. nem véletlen), a pesto nagyon szépen simult a húshoz – pedig féltem, hogy esetleg tolakodó lesz -, a krumpli pedig egy classic köret, amit szinte nem is lehet elrontani. az ízletes karajcsont elégedett csócsálása közben azonban megérkezett a BROWNIE, amihez nagyjából negyed órára lett volna még szükségem. a forrón gőzölgő csupacsokis desszert némileg megsínylette a várakozást, a tetejét díszítő tejszínhab teljesen szétolvadt mire hozzáfogtam (az már más kérdés, hogy nem rajongok a tejszínhabért, ha tudtam volna, hogy azzal érkezik, tuti nem kérem). ettől függetlenül a brownie állaga szuper volt, az áfonya pedig segítette a csúszását, amire szükség is volt.

a Food Boutique az a hely, ahol max. farkaséhesen lehet végigenni egy 3 fogásos menüt, én a főétel-desszert kombótól is totál tele voltam. mindazonáltal ez a telítettség kellemes volt, a kísérő Laposa Rizlingtől pedig még be is csíptem kicsit.

bár még itt-ott finomodniuk kell, a próbakör után szívesen ajánlom a helyet (van nekik reggelijük is!), ezért menjetek és egyetek, hogy ne csak egy egyszezonos csoda legyen. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.