* Local Patriots *

miért jó az Újlipótban lakni?.. csak.

JARDIN DU GATEAU

nem vagyok egy nagy macskás, de az elvarázsolt tulajdonos és a süteményei nagyon hozzák a szeretem-érzést. meseszerűen színes formák, eszméletlen jó ízek és semmi fullasztó gejl (még ha elsőre túl szabályszerűnek tűnnek is a sütik). a MINI ISLERtől a PISZTÁCIAKRÉM TORTÁn át a CITROM TARTE-ig mindegyik isteni (még hőségben is jól esik) és mióta megkóstoltam a fagyijukat, kétség sem fér hozzá, hogy az egyik kedvenc helyem a környéken.. már csak az hiányzik, hogy a tölcsért is maguk készítsék.

igazán nem értem, hogy az emberek miért állnak sorokban a mennyiségi fogyasztás kedvéért ahelyett, hogy a minőséget és egy ilyen cuki helyet választanák. (de nem baj, megérdemlik.. több jut nekem a jóból. :P)

OSHO

végre nekünk is van vietnámink.. és nem is akármilyen. igazi családi vállalkozás (szó szerint), egy hete nyitottak, máris konstans a tömeg (főidőben érdemes asztalt foglalni!) és egyenesen ódákat zengenek róla a menő bloggerek.. :P designban hozza az aktuáltrendi sémát, de a Philippe Le Belge (és valami bisztropróbálkozás) nyomasztó és avitt berendezése után igazi felüdülés a sok fa, az eklektikus székek, a krétatábla és a kifejezetten szép tányérok világa.

első körben (elveimmel szembemenve a nyitás másnapján) a MANDARIN TEKERCS (a hús elviselne még egy kis fűszert) a BUN CHA (kedvencem! a császár mennyei és djönyörű.. csak egy kis mogyoró hiányzott) és nem tudjuk a nevét(?) FEKETE RIZSES desszert (kicsit több édesítést neki) került tesztelésre.

másodszorra nekiestem volna a dim sum-nak, de mivel a garnéla kötelező alkotóeleme kénytelen leszek találni valakit, aki majd felez velem (mert kizárt, hogy egyedül betoljak belőle 4-et), így maradt a PHO BO hátszínnel, ami úgy ahogy van nagyon bejön.

az a jó bennem (vendégként), hogy csak a szám jár, de nem érdekelnek a sémák és közhelyek egészen addig, amíg tetszik amit elém raknak. az Oriental Soup House ráérzett a lényegre és ilyen erős kezdés után (reméljük nem lustulnak el és nem lesznek hülyék, mint Laci volt a bezárással) azon kevés helyek közé tartozhat, mely megtalálta helyét a város legcoolabb kerületében. (lokálpatriotizmus rulz :P)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.